11 nov. 2015

SOBIMed litet god vilja kan detta tolkas som en inverterad huvudskuldra och ger då ett prisobjektiv på ca 149. Det mest intressanta är dock att väldigt snäv stop-loss kan sättas här så risken behöver inte bli stor vid köp då det ju finns ett flertal trendlinjer som ger stöd här. Redan vid 128 kr kan man sätta stopp och då torde potentialen vara mycket större än risken. Jag har köpt.SOBI
POSITIVA ANALYTIKERKOMMENTARER EFTER RAPPORTEN (Direkt)

2015-10-30 10:45
STOCKHOLM (Direkt) Sobis rapport för det tredje kvartalet gled med marginal över förväntningarna på torsdagen och bolaget får följaktligen positiva omdömen av analytiker.
* Carnegie höjer riktkursen med 5 kronor till 150 kronor med upprepad köprekommendation. Investmentbanken menar att specialistläkemedelsbolaget återigen stod för en stark rapport och Sobi står i startgroparna att lansera Elocta mot blödarsjuka inom EU. Carnegie påpekar även att försäljningen inom blödarsjuka i USA överträffar förväntningarna gång på gång.
* Deutsche Bank lyfter också riktkursen med 5 kronor till 125 kronor med behåll-rekommendation. Banken betraktar också det tredje kvartalet som starkt och pekar på en fin totalförsäljning. USA-försäljningen inom blödarsjuka visar styrka och nu väntar en europeisk debut, resonerar banken. Dock anses värderingen rimlig vid nuvarande nivåer.
* Nordea Markets betonar likaså ett starkt Sobi-kvartal. Bankens försäljningsestimat ligger betydligt över konsensus för de kommande två åren. Köprekommendation upprepas och riktkursen är 144 kronor.
* Pareto Securities fortsätter att gilla Sobi och ser läkemedelsaktien som en favorit inom sektorn. Köprekommendationen upprepas och riktkursen är 150 kronor.
* Swedbank Markets gör också tummen upp för Sobi-rapporten och menar att läkemedelsbolaget går en spännande framtid till mötes. Rekommendationen är starkt köp och riktkursen höjs med 5 kronor till 160 kronor.
Vid 10.30-tiden på fredagen handlades Sobi-aktien till 131:50 kronor.
Sobi redovisade ett ebita-resultat på 97 miljoner kronor för det tredje kvartalet (120). Väntat var ett resultat om 73,6 miljoner enligt SME Direkt.
Nettoomsättningen uppgick till 786 miljoner kronor (666), att jämföra med förväntade 736 miljoner.
Henrik Svensson +46 8 5191 7924
Nyhetsbyrån Direkt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar