2 nov. 2015

Börsveckan.

BÖRSVECKAN
KÖP HEXAGON, HALDEX, BYGGMAX, HIQ, RNB, BILLERUD (Direkt)

2015-11-02 08:47
STOCKHOLM (Direkt) Köp Hexagon, Haldex, Byggmax, HiQ, RNB och Billerud Korsnäs. Avvakta däremot med Lindab, Electra, Qliro och Nilörngruppen.
Det är råden i den nya utgåvan av Börsveckan.
Trots farhågor om en svag kvartalsrapport mötte Hexagon förväntningarna och levererad en hög tillväxt samtidigt som den kinesiska marknaden kanske har nått botten. Hexagon är ett tillväxtbolag och ska värderas därefter. Tillväxtaktier har hittills visat sig vara värda sina höga värderingsmultiplar och rådet blir därför köp, skriver Börsveckan.
Bromstillverkaren Haldex utsikter beskrivs som osäkra men samtidigt är förväntningarna väldigt låga och speglar inte bolagets långsiktiga vinstförmåga, skriver Börsveckan och upprepar rekommendationen köp.
För Byggmax ser det långsiktigt bra ut och bolagets balansräkning är solid, vilket ger förutsättningar för fin utdelning, menat Börsveckan. Den senaste veckan har aktien dessutom tappat 13 procent och det spakar ett bra köptillfälle.
RNB får en upprepad köprekommendation och Börsveckan pekar på en bra utveckling i samtliga affärsområden och att marknaden utvecklas åt rätt håll. Dock flaggas för att den finansiella risken är hög.
HiQ:s rapport för det tredje kvartalet nådde inte hela vägen fram med ett rörelseresultat som var något sämre än väntat. Börsveckan lyfter dock fram bland annat bolagets direktavkastning på 6 procent och ger rådet köp.
För Billerud Korsnäs, som haft en slagig kursutveckling under 2015 som till viss del varit motiverad, överväger chanserna riskerna och aktien är köpvärd, menar Börsveckan som dock pekar på bolagets stigande estimattrend med "chans till ytterligare höjda vinstprognoser".
Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt

--------------------------------------------------------------------------------

Haldex och Bygg-max kan jag hålla med om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar