24 nov. 2015

Nordea om Securitas.

24 NOVEMBER 2015
Köp / 144,0 kr

Securitas ser kraftigt ökad efterfrågan

Efter Securitas kommentar om en drastiskt ökad efterfrågan i Sverige, Frankrike och Belgien har Nordea höjt den närtida tillväxtprognosen för bolaget. Banken påpekar samtidigt att en hög närtida tillväxt väntas leda till lägre tillväxt om ett år.
Det framgår i en färsk analys.

Bolagsledningen kommenterade nyligen att de för tillfället i Sverige upplever den mest intensiva perioden i modern tid, skriver banken. Full kapacitet är uppnådd och de anställda jobbar så mycket som möjligt. I Frankrike och Belgien har dessutom 1 100 extra vakter kallats in.

Trots detta har Securitas uppgett att de inte kommer höja priserna och kapitalisera på den ökade efterfrågan. Priserna på extratjänster är redan höga och genererar mer fördelaktiga marginaler, menar bolaget.

Framöver väntar sig Nordea att den ökade eftergrågan kommer driva tillväxten i Europa från Q4 2015 till och med första halvan av 2016. Den organiska tillväxten väntas därmed landa på 4,7 procent under 2015 och 5,4 procent under 2016.

Efter första halvåret 2016 tror banken att den högre efterfrågan kommer att ebba ut, som den har gjort efter tidigare tillfällen då den plötsligt ökat kraftigt. Den organiska tillväxten under 2017 väntas därmed bli 3,0 procent.

Banken menar även att den ökade efterfrågan bör leda till positiva estimatrevideringar. Deras egna kassaflödesmodell indikerar ett värde per aktie om 144 kronor, vilket också är riktkursen. På prognoserna för 2017 innebär denna riktkurs en EV/EBITA-multipel om 12,7 och ett P/E-tal om 15,1, avslutar banken. Köprekommendationen upprepas.

Källa: Nordea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar