10 nov. 2015

Råvaror och Lundin mining.


djusmg, råvaror i new york och Lundin mining. 6 mån, dag.

Index gör en dubbelbotten här om botten håller, samtidigt som lumi förmodligen gör en 2:a - en rekyl - på den första uppgången efter att den långa nedgångstrenden bröts. Aktiespararen idag
(klicka för bättre bild)
LUNDIN MINING

Analyser

29 OKTOBER 2015
Köp / 34,0 kr

"Lundin Minings kassaflöde imponerar"

Gruvbolaget Lundin Minings rörelsevinst i det tredje kvartalet blev lägre än väntat på grund av prisjusteringar från en tidigare period, skriver Swedbank i en rapportkommentar på torsdagen.
Banken påpekar att detta är en volatil siffra som präglas av kvartalets volatila metallpriser och därför bör betraktas som en engångspost. Samtidigt fortsatte det starka kassaflödet som uppgick till 120 miljoner dollar i kvartalet, konstaterar Swedbank.

Vidare upprepades produktionsutsikterna i stora drag, där det enligt banken kan ha funnits förväntningar om en höjd produktionsguidning, med tanke på det första halvårets starka produktion. Guidningen för årets investeringar sänktes ännu en gång, till 310 miljoner dollar från tidigare 350.

Swedbank räknar med relativt små estimatjusteringar för 2016-2017 års prognoser och imponeras av kassaflödet i kvartalet. Banken upprepar köp och riktkursen 34 kronor.

Källa: Swedbank / SIX22 JUNI 2015
 / 39,0 kr

"Lundin Mining toppval inom basmetallsektorn"

Lundin Mining är fortsatt ett av Morgan Stanleys toppval globalt inom basmetallsektorn, med tanke på bolagets exponering mot bankens föredragna råvaror, starka balansräkning och förmåga att generera fritt kassaflöde.
Det skriver Dow Jones Newswires.
Morgan Stanley påpekar vidare att Lundin Mining kommer att uppdatera marknaden i ett antal frågor under det tredje kvartalet, vilket sannolikt kommer att belysa vad de kan göra för att öka substansvärdet, förbättra resultatutsikterna, samt signalera "en väl avvägd kapitalallokeringsstrategi". Morgan Stanley har rekommendationen övervikt och en riktkurs på 39 kronor för Lundin Mining.

Källa: SIX/ Morgan StanleInga kommentarer:

Skicka en kommentar