24 nov. 2015

Relativa toppar och bottnar.
Detta är bl.a. vad jag försöker lära mig i John Bollinger´s bok om hans Bollingerband. Banden visar ju relativa nivåer för bottnar och toppar, vilket alltså skiljer sig från de absoluta.

I Castellum nedan får vi först en relativt sett lägre 1:a botten, då kursen går igenom och hamnar på utsidan av bollingerbandet, momentum är alltså större än i nästa botten då kursen i huvudsak hamnar innanför bollingerbanden, här har vi fått en relativt sett, högre botten (vilket väl den här också var i absoluta tal).

Sedan följer en uppgång och en topp där kursen hamnar utanför bollingerbandet, vilket visar på högt momentum (tryck), rekylerar till 20 dagars gl. mvärde och stiger igen mot en ny topp där kursen inte orkar igenom bollingerbandet men där toppen är högre i absoluta tal. Här har vi alltså en relativt sett lägre topp och därifrån följer också mycket riktigt en snabb och brant nedgång.

Allt detta gås igenom i John Bollingers bok - Bollinger on bollinger bands - följ min länk till adlibris till höger om du vill köpa boken. Dyr bok men här finns en del mycket intressanta lärdomar jag inte har sett någon annanstans.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar