17 nov. 2015

Primärtrenden.

Omx
gör försök här att hitta optimal längd på MA för bästa passform. Vid MA19 får vi genombrott och sedan motståndsnivå vid uppgångsförsök efter utbrott ner. MA 38 räcker väl till för att definiera primärtrenden och den är som vi kan se nedåtriktad.

Detta är ju inget att "ha åsikter" om. Det är ju fakta. Nu skulle det ju möjligen kunna röra sig om en a-b-c-rekyl som redan är avklarad, men att primärtrenden vänder och har vänt i det här höga läget talar ju definitivt emot det. Man kan också dra en tänkt nedåtriktad trendlinje som förbinder topparna och som är ytterligare något som behöver brytas innan man kan definera det här som något som helst annat än en fallande primärtrend. Och om vi har en fallande primärtrend så ska man inte vara i marknaden.

Just nu kan finnas litet utrymme för upprekyl i den primära nedtrenden men det är ju enbart temporära rörelser mot den större trenden.

Förra veckans kursstapel var dessutom en bearish engulfing och den kommer exakt på trendlinjen. Det blir inte tydligare än så här.

Vill man ha ytterligare stöd/argument så är ju t.ex. både Europe dow och Global dow i tydliga nedåtriktade primärtrender. Ska Omx gå emot det? Knappast.Dax 30

Omx

Ibex 35

Eurostoxx 50

global dow

Edow

dow jones

Nasdaq

Adow

NikkeiInga kommentarer:

Skicka en kommentar