7 nov. 2015

SEB om Hexpol.

06 NOVEMBER 2015
Köp

”Hexpol redo för uppstuds”

SEB skriver i en analys att Hexpols aktie sedan den tredje kvartalsrapporten har sjunkit med 12 procent. Trots att röreleresultatet ökade med 30 procent mot samma period under 2014 missade bolaget marknadens prognos med 3 procent. Nedgången har dock skapat ett utsökt köpläge i aktien, menar banken.
Bolaget har varit en fantastisk tillväxtsaga sedan det knoppades av från Hexagon och sattes på börsen under 2008. Sedan dess har börsvärdet 25-faldigats, medan utdelningen självt har betalat av den initiala investeringen. Banken bedömer att tillväxtresan framöver kommer fortsätta både organiskt och via förvärv, och att förutsättningarna för värdeskapande förvärv det närmsta året är mycket goda.

Enligt SEB genererar bolaget starka kassaflöden och har idag en nattokassa. Givet Hexpols och huvudägarnas fokus på tillväxt så är förvärvstillväxt det mest sannolika och värdskapande alternativet, menar man.

Rekommendationen för aktien är köp. På 2016 års prognoser handlas Hexpol till ett P/E-tal om 18,7. Aktien ingår numera i SEB Nordic Select.

Källa: SEB


Jag är inte övertygad. Vi kan nog få en fortsättning på den upprekyl som jag tror att kursen f.n. befinner sig i, men att vi bara enkelt skulle ta tillbaka den här nedgången ser inte ut att vara särskilt sannolikt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar