7 juni 2016

D. Carnegie säljer.

De får alltså ut 88% mer än det bokade värdet - fantastiskt.

----------------------------------------------------------------------------------


D. Carnegie & Co säljer fastighet till BRF – Försäljningspris motsvarar 16 850 kr/kvm

D. Carnegie & Co (publ)– noterat på Nasdaq Stockholm – har tecknat avtal om fastighetsförsäljning till en bostadsrättsförening. Försäljningen av fastigheten i Rinkeby sker till ett underliggande fastighetsvärde på 43 miljoner kronor, vilket innebär ett pris på 16 850 kronor per kvadratmeter bostadsyta. Priset överstiger senast gjorda marknadsvärdering med 88 procent. 
Fastigheten, som är från 1970, utgörs av två bostadsbyggnader bestående av sammanlagt 22 lägenheter och två lokaler. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Fastigheten, som ligger i ett lugnt läge i Rinkeby, angränsar till öppna gröna ytor och har en egen gård.  
– Vi är glada att kunna göra omvandlingen till bostadsrätter tillsammans med våra hyresgäster. Affären visar också på de betydande latenta fastighetsvärden som finns i vårt bestånd, säger Ulf Nilsson, vd för D. Carnegie & Co. 


Fastigheten ligger på Sunnanbyplan 3-9 i Rinkeby, är byggd 1970 och innehåller 22 lägenheter fördelade på fyra- och femrummare. Bostadsyta uppgår till 2 552 kvadratmeter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar