31 okt. 2015

SHB - Berenberg.

SHB
FELAKTIG MARKNADSREAKTION PÅ RAPPORT, KÖP - BERENBERG (Direkt)

2015-10-30 10:44
STOCKHOLM (Direkt) Marknaden har reagerat felaktigt på Handelsbankens siffror för det tredje kvartalet. Intäktssvagheten ska inte tas som en implikation om att Handelsbankens unika affärsmodell är bruten.
Det skriver Berenberg i en analysuppdatering där rekommendationen, som Nyhetsbyrån Direkt tidigare under fredagen skrivit, höjs till köp med angiven riktkurs på 118 kronor för "den bästa banken i Europa".
"Handelsbankens affärsmodell med ett riskdrivet avkastningsfokus har aldrig varit mer relevant än i dagens miljö", skriver Berenberg som anser att Handelsbanken hållit sig till samma strategi som under de senaste 44 åren medan "för många banker har rört sig ut i riskkurvan i jakt på intäkter".
Berenberg anser inte heller att Handelsbanken skulle vara underkapitaliserat eller mer exponerat mot tuffare regleringar än andra banker i Europa.
"Alla banker möter samma extremt tuffa intäktsmiljö. Reglerare över hela Europa fortsätter att efterfråga mer kapital och av bättre kvalité. Banker som jobbar för att nå vinst genom att skära kostnader och minimera risker kommer att behålla höga utdelningar även i en sådan miljö. Handelsbanken är ett föredöme på sådant arbete", skriver Berenberg.
Berenberg anser sammantaget att värderingen på Handelsbanken är attraktiv i en miljö där kvantitativa lättnader (QE) har snedvridigt prissättningen på riskfyllda tillgångar.
"Vi räknar med att det kommer att behållas en premie för unika högkvalitativa bolag som lyckas leverera stabila utdelningar, oavsett sektor. Handelsbanken ska inte bara jämföras med andra banker utan också med bolag från andra sektorer som levererar liknande förväntad riskjusterad avkastning", skriver Berenberg och fyller i:
"Med ett framåtblickande p/e-tal - jämfört med marknaden - på nära 7-årslägsta uppgraderar vi till köp".
Malcolm Svensson Rothmaier +46 8 5191 7918
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar