19 okt. 2015

Note.

Analys Kontraktstillverkaren Note fortsätter att öka vinsten, men börsen vågar inte riktigt lita på framtiden. För en konjunkturoptimist är aktien närmast ett fynd.
Historiskt har utvecklingen för Note varit mycket svängig. Kontraktstillverkare (elektronik) är konjunkturkänsliga och det har företaget verkligen känt av över tid. Samtidigt har företaget försökt att bredda verksamheten med en större kundbas och ingen enskild kund står nu för mer än 8 procent av omsättningen.
När Placeringsguiden analyserade Note i augusti kunde vi konstatera att värderingen är mycket låg och att företaget tappat en stor del av den tidigare så fina kursuppgången där Note nästan var uppe i 12 kr.
Och dagens delårsrapport får ett svalt mottagande eftersom vinstutvecklingen under perioden juli-september inte är lika stark som tidigare under året. Vinsten ökade dock med hela 48 procent sedan årsskiftet och höjningen av intäkterna summeras till 14 procent.
Försäljningen sker i första hand till kunder i Norden och England där efterfrågan är stabil och som inte drabbats av någon oro för konjunkturen. En stor orderstock innebär också att företagsledningen är optimistisk inför det fjärde kvartalet, vilket bör ge ytterligare tillväxt för omsättningen.
Om man är orolig för konjunkturen och tror på en nedgång framöver är inte Note ett bra aktieval – det är säkert. Men är oron mer eller mindre obefogad finns det en rejäl uppsida under den närmast 12-månadersperioden. Med vår vinstprognos på 1,35 kr per aktie för 2016 ligger p/e-talet på knappt 8, vilket känns alldeles för lågt. Vår riktkurs är 13,50 kr, vilket ger en uppsida på 30 procent.
Något som talar för Note är också möjligheten till uppköp. Tidigare har kolleganPartnertech försvunnit från börsen till ett relativt högt pris. Note borde också kunna vara intressant för någon större spelare.
Ett till plus är bolagets goda finansiella situation med en soliditet på 43 procent. Det bäddar både för framtida förvärv, men också att Note kan hålla en offensiv utdelningspolitik där vi tror på 0,60 kr nästa vår. Det ger nästan 6 procent i direktavkastning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar