29 maj 2016

Sensys Gatso group - analys - stödnivå - dubbelbotten.
Försiktig strategi här blir stoploss vid 2 kr, men man kan också tänka sig att gå in och börja köpa nu och skulle det falla ytterligare kan man öka på sitt innehav om man tror på tillväxtbolaget Sensys. Vilket jag gör.

Q1 bjöd på få överraskningar justerat för engångs-kostnaderna på 30 MSEK som bolaget tog i Q1 (istället för Q2) efter att förhandlingarna med facket förflutit något snabbare än vår förväntan. Intäkter samt underliggande EBITDA och EBIT uppgick till 164, 33 respektive 16 MSEK (väntat 172, 36 & 17).
Mot bakgrund av bolagets världsledande position oroar vi oss inte över orderingången i H1 och dess volatilitet. Bolaget har den största delen av kakan på en systemmarknad som förväntas växa med i snitt 8 procent per år. Exakt när detta ger utväxling kan ingen veta men för en långsiktig investerare räcker det med att fokusera på vad som kommer hända.
Vår syn på bolaget respektive våra långsiktiga estimat är intakta. Vi har därför inte ändrat vår värdering med base case på 2,8 SEK per aktie i vår fair value range på 1,1 – 5,2 SEKInga kommentarer:

Skicka en kommentar