21 sep. 2015

NCC delar ut.

NCC omorganiserar

NCC har beslutat om omorganisering av bolaget, enligt ett pressmeddelande. Det innebär att sju affärsområden blir fem och att bolaget överväger en utdelning och notering av bostadsutvecklingen i NCC Housing.Byggbolaget kommer under hösten att presentera en ny strategi för de kommande fem åren som bland annat innebär ett ökat fokus på tillväxt i Norden inom bygg och anläggning. 


NCC:s styrelse har beslutat om en ny organisation, och har dessutom gett ledningen i uppdrag att undersöka förutsättningarna för att skapa ett självständigt börsnoterat bostadsutvecklingsbolag med utgångspunkt i affärsområdet NCC Housing och dela ut det till aktieägarna genom en så kallad Lex Asea. 

NCC:s nya strategi som sjösätts vid årsskiftet innebär bland annat att NCC ska fokusera på lönsam tillväxt med fokus på bygg och anläggning. 

I syfte att öka förutsättningarna för lönsam tillväxt inför NCC därför från årsskiftet en ny organisation där sju affärsområden blir fem. De fyra landsbaserade Construction-enheterna delas i två nordiska affärsområden, NCC Infrastructure och NCC Building. NCC Roads bildar det nya affärsområdet NCC Industry, exklusive vägserviceverksamheten som flyttas till NCC Infrastructure. NCC Housing och NCC Property Development kvarstår som affärsområden. 

NCC uppskattar att kostnaderna förknippade med omorganisationen kommer att uppgå till 250 miljoner kronor och huvudsakligen belasta NCC:s resultat i det fjärde kvartalet 2015 och det första kvartalet 2016. Viss övertalighet kan också uppstå, enligt bolaget. 

Styrelsens ambition är att slutföra analysen om en notering av NCC Housing under hösten och återkomma till aktieägarna med mer information i delårsrapporten den 6 november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar