19 nov. 2014

Peab-analys av Handelsbanken


Värderingen ser rimlig ut och med en prognosticerad direktavkastning på ca 5% ser det bra ut. Bostadsefterfrågan lär gynna Peab. Jag köper!


-----------------------------------------------------------------------------




Med fokus på rätt saker

Handelsbanken behåller sin positiva syn på Peab-aktien efter rapporten för det tredje kvartalet.
Det skriver Handelsbanken i en analys.
"Vi noterar att detta kvartal var det femte i rad där rörelseresultatet ökade. Därtill minskade nettoskulden till 4,8 miljarder kronor (2,50 kronor per aktie bättre än vi hade räknat med) och den pågående bostadsproduktionen är på tioårshögsta med 80 procent försålda volymer", skriver Handelsbanken.
Sveriges Byggindustrier har successivt höjt sin bedömning om byggutsikterna för 2014-16, främst till följd av högre bostadsbyggande. Mot bakgrund av den stora Sverigeexponeringen (~80 procent av omsättningen) bör Peab gynnas av detta.
Likväl har uppskjutandet av Förbifart Stockholm och Finansinspektionens striktare amorteringskrav inneburit en ökad oro.
"Även om vi har stor förståelse för den negativa sentimentseffekten, tror vi att den faktiska effekten blir begränsad till följd av att solida fundament är på plats", skriver Handelsbanken.
Peabs orderingång och resultat för det tredje kvartalet var lägre än våra höga ställda förväntningar.
"Vi sänker vår vinstprognos med 5 procent för 2014, men behåller dem i stort sett oförändrade för 2015-16 (med stöd av lägre nettoskulder och lägre ränta)", skriver Handelsbanken.
Handelsbanken utdelningsprognos för 2014 om 2,50 kronor per aktie är vältäckt av resultatet och innebär 5 procents direktavkastning.
Det fjärde kvartalet är säsongsmässigt starkt och borde innebära än lägre skuldsättning och vi bedömer att den annonserade orderingången redan nu uppgår till 80 procent av orderingången under det fjärde kvartalet 2013.
Enligt Handelsbankens mening är aktien attraktivt värderad på P/E 9x 2015pr.
Handelsbanken upprepar rekommendationen köp.

Källa: Handelsbanken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar