18 nov. 2014

Nordea - "Sälj h&m"

Utmanande höst för beklädnadshandeln

Det fortsatt milda vädret har troligtvis påverkat försäljningen av höst- och vinterkläder negativt, skriver Nordea. Banken spår långsamt försäljningsmomentum för Hennes & Mauritz och en högre andel prisnedsättningar jämfört med för ett år sedan. Säljrekommendationen kvarstår.
Det framgår av en dagsfärsk analys.

Trots att banken väntat sig en okej försäljning under oktober månad ser man ett generellt sett svagare sentiment bland konsumenterna, tillsammans med en mild höst som påverkat försäljningen negativt och ökat antalet kampanjer. För oktober väntar sig Nordea att försäljningen har ökat med 10 procent, vilket skulle motsvara noll procents försäljningsökning i jämförbara butiker. Givet dagens marknad ska det ses som en god prestation, men tyder ändå på en inbromsning av de senaste 9 månadernas försäljningsmomentum, fortsätter man.

Till följd av ovanstående fakorer justerar Nordea ned sina vinstförväntningar inför den fjärde kvartalsrapporten med 3 procent. Trots detta väntas rörelseresultatet vara upp 8 procent jämfört med föregående år och uppgå till 7 838 miljoner kronor. Det nämns samtidigt att konsensus prognoser börjar komma ned, men att de troligtvis ska ner ytterligare.

Nordea håller sig till sin säljrekommendation och riktkursen är satt till 280 kronor. Detta baseras på bland annat aningen höga värderingsmultiplar för 2015 års prognoser. P/E-talet för dessa är 23x och EV/EBIT 17x. Det baseras även på tron om att konsensus ligger för högt i sina prognoser. Banken ser samtidigt endast små chanser för en försäljningsökning i jämförbara butiker under nästa år. Historiskt sett har ett starkt år i jämförbara butiker följts av ett svagare sådant, avslutar man.

Källa: Nordea

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar