31 okt. 2014

Lundin petroleum - analys av Handelsbanken

Handelsbanken upprepar köp på Lundin Petroleum inför rapport

När Lupe rapporterar för kv3 den 5 november räknar Handelsbanken med att produktionen kommer att vara låg till följd avstängd kapacitet i Alvheim (Nordsjön), och att enhetskostnaderna blir höga. Mest intressant bli dock eventuella kommentarer om prospekteringsplanerna för 2015, vilka väntas bli stora.
Det skriver Handelsbanken i en analys.
Under det senaste kvartalet har Lupe annonserat en lyckad prospektering och en torrborrning.
"Fyra projekt pågår för tillfället och vi räknar med att prospekteringen fortsätter i hög takt. Sentimentet kring aktien har varitsvagt i takt med att oljepriset rasade, men detta kompenseras till viss del av den starkare dollarkursen", skriver Handelsbanken.
Handelsbanken räknar med att priset stabiliseras och prognostiserar priset till 90 dollar/fat 2014-16 och 100 dollar/fat 2017.
Den största delen av värdet i Lupe är uppbundet i de stora fyndigheterna Edward Grieg och Johan Sverdrup, vilka kommer att tas i produktion sent 2015 respektive 2019.
Därigenom påverkas substansvärdet i mindre grad av oron på marknaden och de sänkta oljeprisprognoserna.
"Vi bedömer att den långsiktiga kurspotentialen är stor och räknar med att lyckade borresultat kommer att driva aktien högre. Rekommendation köp upprepas", skriver Handelsbanken.

Källa: Handelsbanken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar