4 aug. 2015

Inför Securitas rapport 5 augusti.

SECURITAS
MARKNADSUTSIKTER NA, EUROPA I FOKUS - ANALYT (OMS) (Direkt)

2015-08-04 05:31
(Omsändning: sändes första gången på fredagen)
STOCKHOLM (Direkt) När säkerhetsjätten Securitas redovisar sitt andra kvartal är frågan om den relativt positiva bilden från årets inledning kvarstår.
De största farhågorna som var kopplade till införandet av den amerikanska hälsoreformen har inte besannats och aktien har utklassat börsen kraftigt i år, med en uppgång på drygt 30 procent. Investerarna tar nu sikte på om styrkan i USA-marknaden är oförminskad och i vilken grad Securitas tror att Europa kan komma att lyfta.
Enligt SME:s sammanställning av 13 estimat väntas Securitas kvartalsomsättning ha stigit till 19,9 miljarder kronor (17,1) och den organiska ökningen spås vara 4,4 procent. Ebita-resultatet väntas landa på 954 miljoner kronor (788).
Några punkter inför rapporten:
* Ser det fortsatt starkt ut i USA? Securitas har spått en tillväxt på den amerikanska säkerhetsmarknaden på 3-4 procent under 2015, vilket också var den takt som visades i det första kvartal då bolaget samtidigt växte organiskt med 5 procent.
Enligt SME väntas Securitas organiska tillväxt i Nordamerika bli 4,4 procent helåret 2015 och kanske har analytikerna lyssnat på vd Alf Göransson när han påmint om de tuffa jämförelsetal bolaget möter det andra halvåret.
På detaljnivå ligger frågan om den amerikanska arbetslösheten som minskar stadigt och som skulle kunna bli ett problem för Securitas med över 100.000 anställda i landet.
* Ser Securitas någon ljusning i den europeiska säkerhetsmarknaden? Bedömningen så här långt är en marknadstillväxt 2015 på "någon procent".
"Det andas ändå lite mer optimism i Europa trots allt jämfört med vad det gjorde för tre eller sex månader sedan. Men att påstå att det sker ett skifte i vår marknad det kan jag inte påstå", sade Alf Göransson i samband med rapporten för det första kvartalet.
* Fortsätter vändningen i Spanien? Securitas spanska verksamhet visade en positiv organisk tillväxt i det första kvartalet för första gången på mycket länge och bolaget talade om nyanställningar. Den spanska marknaden väntas dock inte visa tillväxt 2015, men däremot 2016.
* Securitas har bedömt att försäljningen av säkerhetslösningar och teknologi under 2015 ska öka i åtminstone samma takt som 2014, det vill säga med minst 28 procent. När kunderna skiftar från ett vanligt bevakningskontrakt till ett kontrakt med mer teknikinnehåll ger det en kraftigt förbättrad rörelsemarginal.
Rapporten släpps onsdagen den 5 augusti klockan 13.00 och följs av en telefonkonferens som inleds klockan 15.00.
Mats Torgander +46 8 5191 7915
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar