8 aug. 2015

Castellum - fastighetsaktier.



Castellum har egentligen legat i en stor rekyl sedan februari månad. Det finns en del som talar för att den kan vara över nu och att vi kan se fram emot uppgångar igen. Notera att 200 MA är uppåtriktad (primärtrend upp), MA 100 kan skära MA200 uppifrån men ger ingen giltig signal om MA200 fortfarande är uppåtriktad.

Vänder på stödet vid 114 kr. Skulle inte förvåna mig om vi åter får se aktiepriset i 144 kr inom 6 månader.

Mönstret återkommer i flera fastighetsaktier, inte minst Wallenstam.




Här visas mönstret även i Hufvudstaden och Wallenstam.





CASTELLUM
KAN INVESTERA FÖR ÖVER 4 MDR KR 2015 - VD (Direkt)

2015-07-15 16:28

STOCKHOLM (Direkt) Castellum har fortsatt stort utrymme att investera, vilket kommer nyttjas om tillfällen dyker upp på rådande tuffa investeringsmarknad. Totalt skulle bolaget kunna investera för över 4 miljarder kronor.
Det säger vd Henrik Saxborn till Nyhetsbyrån Direkt.
"Finns det intressanta investeringsalternativ i marknaden kommer vi att utnyttja vårt investeringsutrymme. I dagsläget har vi inga problem att tala om ett utrymme på mer än 4 miljarder kronor 2015. Vi kommer att takta på och leta efter goda investeringar på en tuff marknad", säger han.
Under det första halvåret nettoinvesterade Castellum för 1,7 miljarder kronor, exklusive köpet av hälften av förvaltaren Ståhls bestånd. Målet Castellum uttrycker generellt är att investera för 2 miljarder netto per år.
Vid halvårsskiftet uppgick samtidigt belåningsgraden till 51 procent, väl under riktmärket på 55 procent.
"Geografiskt står vi bra: stora och mellanstora städer med universitet kommer fortsätta växa. Vi fokuserar på logistik, kontor och en del av handelssegmentet. Det finns alltid affärer att göra där det finns utvecklingsmöjlighet och där det krävs förvaltningskunskap", säger Henrik Saxborn.
Castellum håller på att göra en omstrukturering av sin portfölj och har förstärkt bolaget under det gångna året.
"Vi är väldigt nöjda med att vi klivit in i både Norr- och Linköping, som vi sagt, och att vi både sålt lite mindre fastigheter och startat nya projekt samtidigt som vi levererar tillväxt i förvaltningsresultatet", säger Henrik Saxborn.
Andreas Joons +46 8 5191 7918
Nyhetsbyrån Direkt



-----------------------------------------------------------------------------

Castellum 23 sept:


Castellum gör förvärv i Stockholm

Fastighetsbolaget Castellum har, via helägda dotterbolaget Brostaden, förvärvat fastigheten Hornsberg 10 på västra Kungsholmen i Stockholm som uppgår till cirka 14.900 kvadratmeter. Investeringen uppgick till 421 miljoner kronor och tillträde sker den 23 september 2015.Det framgår av ett pressmeddelande. 

Kungsholmen-fastigheten består av tre sammanlänkade byggnader och uthyrningsgraden är 95 procent. 

Förvärvet blir Castellums första etablering på Kungsholmen. Det mer specifika området västra Kungsholmen är "strategiskt intressant" - flera större företag lägger sina huvudkontor där och fastigheten har potentiella utbyggnadsmöjligheter som Castellum "med glädje" ska ta sig an, meddelar Castellums vd Henrik Saxborn. 

Saxborn betonar att man bör se affären som ett led i den portföljförflyttning som pågår inom Castellum, något som lyfts fram i tidigare SIX-intervjuer så som http://bit.ly/1E5FuVq samt http://bit.ly/1Cq9ghb 

Castellum meddelar också att Brostaden påbörjat en fullt uthyrd tillbyggnation om 1.165 kvadratmeter verkstads- och försäljningsyta i Smista i Stockholm. Investeringen beräknas uppgå till 19 miljoner kronor. 

I Botkyrka har Brostaden påbörjat en ombyggnation av lager- och kontorsytor för en befintlig kund och investeringen beräknas uppgå till 17 miljoner kronor. 

I centrala Lund har Briggen påbörjat en fullt uthyrd ombyggnation i en butiksfastighet där investeringen beräknas uppgå till 22 miljoner kronor.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar