19 aug. 2015

Dagens Industri om preferensaktier.

Dagens Industri ser köpläge i alla preferensaktier utom Eniro

Skickad: 2015-08-19 09:29:22
Sommarens räntefall har höjt temperaturen i fastighetssektorn samtidigt som bolagens preferensaktier har gått ned. Det är en ologisk utveckling. Det ska man utnyttja genom att köpa dem. Även SAS preferensaktie är köpvärd. Efter en dålig sommar är alla preferensaktier utom Eniro attraktiva, skriver Dagens Industri i onsdagens utgåva.

Eniros preferensaktie har en direktavkastning på hela 16,8 procent, men tidningen anser att det inte räcker för att motivera den höga risken. Dagens Industri tror att risken är överhängande för att annonsbolaget måste ställa in utdelningen på preferensaktierna om inte kassaflödet förbättras.

Flygbolaget SAS preferensaktie har också en hög direktavkastning på 11,6 procent. Tidningen anser att aktien är köpvärd och framhåller att bolaget gynnas av sin ägarsituation, där svenska, norska och danska staten äger hälften av SAS. Det innebär att det krävs ganska mycket innan flygbolaget väljer att inte infriar sina åtaganden mot preferensaktieägarna.

Det är framförallt fastighetsbolagen som har emitterat preferensaktier. Tidningen tar upp
Sagax med en direktavkastning på 5,6 procent, Corem 5,8 procent, FastPartner 5,1 procent, Akelius 6,6 procent, Klövern 6,5 procent, Hemfosa 6,0 procent och Balder 5,9 procent.

Vidare finns även private equity-bolaget Ratos preferensaktie har en direktavkastning på
5,3 procent.
Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar