17 dec. 2014

Oriflame och valutaeffekter

ORIFLAME
BRUTTOEFFEKT VALUTA RÖRELSEMARGINAL 4%-ENH 2014 (Direkt)

2014-12-16 17:01
STOCKHOLM (Direkt) Oriflame påverkas alltmer av valutakursförändringar till följd av den ryska rubelns devalvering, och bolaget kommer att intensifiera sina ansträngningar för att begränsa valutapåverkan för koncernen.
Det framgår av ett pressmeddelande.
Vid nuvarande valutakurs (rubel till euro på 90), och jämfört med föregående år, är den beräknade bruttoeffekten av valutarörelser på koncernens försäljning cirka 12 procent för helåret 2014 (jämfört med 10 procent, uppskattat vid tiden för tredje kvartalets rapport) och 14 procent för det fjärde kvartalet 2014. Bruttoeffekten av valutarörelser på rörelsemarginalen väntas bli något över 4 procentenheter för helåret 2014 (jämfört med något under 4 procentenheter, uppskattat vid tiden för tredje kvartalets rapport) och 5 procentenheter i fjärde kvartalet 2014.
Under de senaste åren har priserna i CIS-regionen i genomsnitt höjts från år till år med medel- till höga ensiffriga tal i procent. Den senaste tidens kraftiga devalvering av rubeln tillsammans med den ökande inflationen i Ryssland, kräver ytterligare åtgärder. Som ett resultat kommer Oriflame att väsentligt öka takten och nivån på prishöjningarna i Ryssland under nästa år samt fortsätta att söka nå ytterligare effektiviseringar, heter det i pressmeddelandet.
Ryssland är den största marknaden i koncernen, med cirka 30 procent av den totala försäljningen, vilket innebär att den ryska rubeln är den valuta som har störst påverkan på koncernens försäljning och rörelsemarginal.
Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar