28 dec. 2014

Finländsk miljardär i Pricer

FINLÄNDSK MILJARDÄR ÖKAT I PRICER - DI.SE (Direkt)

2014-09-22 13:50
STOCKHOLM (Direkt) Den finländske uppfinnaren och miljardären Göran Sundholm har köpt in sig stort i prismärkningsföretaget Pricer och äger nu 6-7 procent av aktierna. Men han vill inte säga om han vill slå ihop Pricer med sitt eget bolag i samma bransch, Ella Retail.
Det skriver Di.se.
Det är Göran Sundholms investeringsbolag Maricap som i tysthet har köpt in sig i Pricer. Vid halvårsskiftet ägde han 4,4 procent av aktierna, enligt SIS Ägarservice. Sedan dess har han fortsatt att köpa på sig aktier.
"I dag har vi 6-7 procent och har investerat några miljoner euro", säger Göran Sundholm.
Priceraktien har de senaste åren backat rejält på börsen, bara i år har en fjärdedel av börsvärdet raderats ut.
"Det är ett bra bolag som inte går så bra. Men här finns möjligheter, man har bytt styrelse och vd och då brukar det börja gå bättre. Och priset är bra", säger Göran Sundholm till di.se.
Göran Sundholm köpte Ella Retail av skogsbolaget UPM-Kymmene för fem-sex år sedan.
"Då fungerade ingenting. Sedan anställde vi folk och började utveckla prismärkningssystem. I dag har vi ett lätt, radiostyrt system. Radio är betydligt lättare att hantera än Pricers infraröda system. Pricer är lite efter tekniskt sett, deras system är lite krångligt. Pricers största konkurrent franska SES har också ett radiobaserat system men inte lika avancerat som vårt. Vårt system har eko som bekräftar att ordern är utförd", säger Göran Sundholm till di.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar