29 dec. 2014

Nordea om Catella

CATELLA
AKTIEN KLART UNDERVÄRDERAD, TURNAROUND FORTGÅR-NORDEA (Direkt)

2014-12-05 14:13
STOCKHOLM (Direkt) Catella har gjort en turnaround under 2014 efter några år med väldigt låg, eller till och med negativ lönsamhet, och den starka trenden väntas fortsätta.
Det skriver Nordea Markets i en analys på fredagen.
"Det har drivits av en stark utveckling inom affärsområdet Corporate Finance, minskade negativa resultat inom bankverksamheten och avsevärt ökade volymer för fondförvaltningen, med höga prestationsbaserade avgifter. Även om vi förväntar oss att de prestationsbaserade avgifterna normaliseras 2015 tror vi att andra delar av Catella kommer att förbättras", skriver Nordeas analytiker Rickard Henze.
Nästa trigger för aktien spås bli bokslutsrapporten.
"Det fjärde kvartalet är säsongsmässigt starkt för Corporate Finance och noteringen av NP3 bör bokas i det fjärde kvartalet. Vi förväntar oss även att bankdivisionen når break-even för första gången på många år, vilket bör ge stöd till förtroendet för turnarounden. En annan potentiell trigger skulle vara en mindre utdelning för 2014", skriver Rickard Henze som dock inte lagt in någon sådan i de egna prognoserna.
"Vi tycker att aktien är klart undervärderad och tycker att Catella bör kunna vara kapabelt att betala minst hälften av vinsten i utdelning, vilket ger en direktavkastning på 9 procent på våra prognoser för 2016", skriver Nordea.
För 2015 prognostiserar Nordea Markets att Catellas rörelseresultat ökar med 40 procent och bankens värdering av aktien implicerar ett p/e-tal på 10 på nästa års prognos.
Som Nyhetsbyrån Direkt skrev på fredagsmorgonen har Nordea satt köp med riktkursen 15 kronor på Catella-aktien.
Catella var vid klockan 14 upp 5,6 procent till 10:40 kronor.
Andreas Joons +46 8 5191 7918
Nyhetsbyrån Direkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar